Ved du endnu ikke, hvad du skal servere for dine gæster i weekenden? Så kan det være du skal finde spisepindene og tangrullerne frem. Sushi er altid en sikker vinder, når det kommer til sunde og kulinariske madoplevelser, og du kan lave din helt egen, hvis du er ude i god tid og har masser af tålmodighed. Til gengæld er der penge at spare, hvis du laver det selv frem for at bestille det udefra.
Hvis du gerne vil tilbyde dine gæster til middagsselskabet en madoplevelse ud over det sædvanlige, så kan du give dig i kast med sushi af alle slags. Sushi opskrifter er der masser af, og det behøver slet ikke være så svært. Ris, tangruller, grøntsager og fisk, så er du godt på vej til en kulinarisk oplevelse af de helt store. Her får du et lille overblik over, hvad du skal huske på, når du laver din egen sushi derhjemme.
Gode råd til, når du skal lave sushi derhjemme
Den vigtigste ingrediens til hjemmelavet ris. Hvis de bliver lavet forkert, så falder det hele fra hinanden – bogstaveligt talt. Giv derfor risen ekstra opmærksomhed, følg opskriften til punkt og prikke og lad være med at spare på indsatsen her. Det kræver blandt andet lidt eddike og lidt sukker, det holder bedre sammen på risene. Hvis ikke ender du med at skulle spise med kniv og gaffel i stedet for med spisepinde.
Noget andet du skal huske er altid at bruge optøet fisk. Rå fisk har sin charme, men for at være på den sikre side, så køb fisken frossen fra start. Når det tør op, er den klar til brug, og du har allerede minimeret risikoen for sygdomme og alt mulig andet uønsket. Og der er ingen grund til at gå på kompromis med dit helbred for autenticitetens skyld.
En verden af fisk
Sushi er ikke det eneste, du kan lave med rå fisk. Har du nogensinde hørt om ceviche? Hvis du marinerer din fisk i lime over et par timer eller mere, så kan du få en velsmagende og frisk ret, som er vældig populær i Peru og Mexico. Det er let at lave, du skal bare krydre det med hvidløg, chili og salt, så har en velsmagende fisk på rekordtid.
Den er særligt egnet til dig, der er træt af smagen af soyasovs og wasabi. Ceviche har en friskere smag, og du kan også spise ris til, hvis du ønsker. Prøv dig frem og nyd din rå fisk på alle de måder, du kan.